Het is geen provincie, maar iedereen kent het; De Achterhoek. Met kleine dorpjes, mooie boswegen en genoeg stuurbochten kun je hier heerlijk vermaken. En om de rust te bewaren rijden wij vandaag licht zoevend over het mooie asfalt.

Deze route start in de Hanzestad Zutphen. We zijn op pad met de Energica Eva Ribelle die we tot ‘de nok toe’ opladen. Na 15 min genieten in de zon is de Ribelle ver genoeg opgeladen om de route met gemak in één keer te rijden.

 

Een mooie omweg

De route loopt eerst nog even de Achterhoek uit puur om je even te laten genieten van de Veluwe, via polderwegen rijd je eerst naar het meest westelijke punt van deze route. Over de spoorbrug van Zutphen sturen we met een 180graden bocht Hoven binnen om er na 100 meter direct weer uit te rijden. Via rustige wegen en langs schitterende huizen stuur je via Empe en Klein Amsterdam naar het Apeldoorns Kanaal. Tip: Fan van Ducati of ander Italiaans schoon? Loop dan bij Startwin Motors Loenen naar binnen als ze open zijn, deze Ducati-dealer ligt bij de brug over het kanaal.

Veluwse Stoomtrein Maatschappij

De route vervolgt zich naar Loenen naar een mooie fotolocatie aan het treinspoor. Hier kun je in de zomermaanden dagelijks (en daarbuiten op zondag) een rit maken met een oude stoomtrein van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit station is een uniek stukje NL, een prachtige fotolocatie voor jouw motor.

Met de Veluwe aan de rechterhand en de dorpen Loenen, Eerbeek en Dieren aan je linkerhand rijd je via Doesburg dan nu echt de Achterhoek in. Tip:pak de afslag Doesburg Centrum en loop hier een rondje. Hanzestad Doesburg is net als alle andere Hanzesteden zeker de moeite waard om eens doorheen te struinen. Fans van mosterd opgelet, hier komt de Doesburgsche mosterd vandaan en zeker de moeite waard om een potje mee te nemen voor thuis!

Stuurwegen

 Na Doesburg geniet je weer van de rustige wegen. Beide kanten van de banden worden benut door de vele bochten. Kleine gehuchten als Achterdrempt en Wittebrink brengen je dichter naar de Duitse grens maar zover ga je niet. Geleidelijk buigt de route naar het noorden, door Ruurlo met Kasteel Ruurlo en door naar Borculo. Via bosrijke stuurwegen kom je bij het uiterste puntje van deze route, het dorpje Hengeveld, waarna de routepijl weer richting het westen wijst.

De rondweg op en snel weer af

Net voor Goor duik je de rondweg op langs het Twentekanaal. Een makkelijke verbinding tussen Goor en Lochem naar de volgende mooie wegen.Een scherpe bocht linksaf de dijk af, door de bossen en zo met een paar mooie slingers steek je het kanaal over om de noordkant op te zoeken. Via Stokkum en Laren maak kennis met de laatste tientallen kilometers van de Achterhoekse route. Bij Eefde is het klaar met het feest en plots sta je weer op het startpunt waar je 135km geleden bent gestart.

Heb je aan het einde van de route trek? Volg dan de bordjes Zutphen centrum en duik één van de vele cafés of restaurants in die Zutphen te bieden heeft.

Energica Eva Ribelle

Wij gingen op pad met de Energica Eva Ribelle. De elektrische streetfighter met een bulk vermogen en hebben deze route zonder problemen kunnen rijden op één lading. Voor het gemak hebben wij wel alle laadpunten in buurt in onze navigatie staan. Aangeboden door Electric Motorcycles en zijn hier te vinden. Het OV2 bestand is makkelijk in te laden voor gebruik met een TomTom, het GPX-bestand kan gebruikt worden om de laadpalen in MyRoute-app te tonen.

Uitgelichte stopplekken

MKC Moto Zutphen

Met acht winkels in zowel Nederland als België kun je altijd terecht voor een lekker bak koffie en vergapen aan fijne motorgear. Ongeacht jouw stijl en ervaring hebben ze alle kleding én accessoires om je uitrusting compleet te maken. En met de Bikers Lounge ook nog eens een ideale plek om af te spreken voor […]

Veluwsche Stoomtrein

Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Beleef het indringende geluid van de stoomfluit. Ervaar het stampen, de stoomontwikkeling en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude […]

Reviews over Opladen door de Achterhoek

5 reviews

Leuke afwisseling van rechte en bochtige wegen

4

Erg mooie route. Mooie omgeving en goede wegen. Mooie bochtige wegen

  • Omgeving
  • Variatie
  • Veel terrasjes langs de route
  • Wandelaars