Slechts vier uur vliegen, het hele jaar door prachtig weer en genoeg kronkelwegen om er duizelig van te worden. Gran Canaria is een waar motorparadijs en vele bikers weten deze en de andere Canarische Eilanden dan ook te vinden als populaire winterbestemming.

Een weekje ontsnappen aan de Hollandse kou? Dan is een eiland in de Atlantische Oceaan best een prima optie om motor te gaan rijden. Gran Canaria is zeer divers en biedt genoeg om je een goede week te vermaken op twee wielen.

Mocht je tóch uitgekeken raken, wat zeer onwaarschijnlijk is, dan kan je altijd nog een berg op klauteren, even de ogen dichtdoen op een handdoekje aan één van de vele mooie stranden of over de boulevard van Las Palmas slenteren.

Rijke contrasten

Waar je de route ook start, je bent verzekerd van spectaculaire uitzichten om je heen. Zo ook bij dé haarspeldbocht van Tejeda, het begin en eindpunt van deze route. Het dorp zelf ligt op ongeveer een kilometer hoogte en biedt panoramische uitzichten over het eiland. Je kijkt uit over de groene valleien met in de verte de kenmerkende Roque Nublo die je op bijna het gehele eiland kunt aanschouwen.

De bergen richting de kust reiken nog hoger en het uitzicht loopt over in canyon-achtige landschappen. Een groot contrast met de kust en de klammige bossen aan de andere kant. Op een heldere dag kan je Tenerife zien liggen in de verte, een prachtig vergezicht van de hoogste berg van Spanje die tot een goeie 3700 meter boven zeeniveau uitsteekt.

Veel hoger kom je niet

Om maar meteen naar het hoogste punt te sturen, volg je de route naar Mirador (uitkijkpunt) Pico de Las Nieves. Met 1949 meter is dit de hoogste berg van het eiland. Veel centraler dan dit kom je ook niet. Het uitzicht is adembenemend en hier kan je ook op hoogte met de benenwagen nog iets hoger klimmen voor een groter panoramisch effect. Als het goed is staat hier ook een foodtruck waar je heerlijke verse broodjes kunt halen.

Haarspeldbochten die jouw mond doen openvallen

Haarspeld-, scherpe, blinde en ‘gewone’ bochten. Op dit eiland even jouw stuurkunsten bijschaven is een prima plan, maar als je vanuit het vlakke en rechte Nederland komt ben je gewaarschuwd: de eerste dag kan je best een beetje duizelig worden van al die kronkels! Geen reden natuurlijk om ze over te slaan, sterker nog, je zal wel moeten. Veel andere opties zijn er niet.

Wanneer je de GC-605 volgt, kom je talloze mooie doorkijkjes tegen en worden de wegen steeds krapper. Op een gegeven moment doemt het dal op en zal hoogstwaarschijnlijk jouw mond openvallen. De haarspeldbochten bij Mogán hebben dat effect op meerdere motorrijders. En het beste komt dan nog: de rit zelf over deze waanzinnige weg. Dit is tevens ook een populaire klim en afdaling voor de vele buitenlandse wielrenners die hier komen om te trainen of door de bewoners van Gran Canaria zelf.

Op de smalle banen is het dus een beetje oppassen en aanpassen, zo heeft iedereen de ruimte om van deze fantastische weg te genieten. Wanneer je afdaalt worden de bochten steeds wisselender en op dit stuk is het beter om even goed op te letten met de blinde bochten. Zowel voor de tegenliggers als het koppen van een stukje rots. Zou toch zonde zijn van die mooie helm op je hoofd!

Rainbow Rocks

De GC-200 is eigenlijk een perfecte opvolger van de GC-605. Hier worden de bochten ruimer, kan je met wat meer snelheid de motor naar links en rechts gooien en heb je weer een ander landschap voor je liggen. Al slingerend rijd je langs de meest prachtige rotsformaties, waaronder de ‘Los Azulejos De Veneguera’, die de bijnaam “Rainbow Rocks” hebben gekregen om wel heel duidelijke redenen.

Het is een ongebruikelijk kleurrijke rotsformatie en de naam betekent letterlijk “Fontein van tegels”. Dit komt met name door de kleuren van de rotsen en hoe deze lijken te stromen vanaf de berg. Door diverse natuurverschijnselen zijn deze bijzondere kleuren dertien miljoen jaar geleden ontstaan. Eigenlijk sta je hier gewoon op de rand van een oude vulkanische krater. Ben je uitgekeken bij deze kleurige muur, dan rijd je door over de golvende wegen richting de westkust.

Intense zonsondergangen

Mocht je het een beetje kunnen uitkienen, dan is het absoluut aan te raden om tegen zonsondergang richting Mirador del Balcón te navigeren aan de westkust. Waarschijnlijk is het overbodig om te zeggen na het zien van deze foto’s, dat dit de perfecte plek is om een waanzinnige (en romantische) zonsondergang te bekijken.

Loop richting het glazen plateau om dit nog intenser te beleven. De klif loopt bijna verticaal naar beneden waar je tegen het intense blauw van de Atlantische oceaan aan kijkt. Met Tenerife in de verte, waarbij de Teide triomfantelijk uitsteekt, is het wel de moeite waard hier even de tijd te nemen voor het uitzicht. Geen tijd voor een zonsondergang? Geen zorgen, overdag is het hier minstens zo mooi!

Nóg lekkerdere patatas bravas

De GC-200 gaat nog verder aan de kust. Het stuk tussen El Risco en Agate is omgeven door hoge donkere bergen met knalgroene begroeiing. Dat microklimaat is echt wel een ding hier, want je lijkt op een totaal andere plek te zijn dan een halfuur geleden. Het weer kan daarbij ook totaal omslaan tussen de verschillende zijden van het eiland.

Na Agate rijd je terug richting de hoogte via Artenara. Trek gekregen en zin om even in de zon te genieten van wat je de afgelopen uren hebt aanschouwd? Bij Casa Cueva El Molino strijk je neer op het terras en geniet je van de overheerlijke verse Canarische gerechten. Kleine tip: neem de papas arrugadas, een nog smakelijkere versie van de welbekende patatas bravas.

Bezienswaardigheden:

Pico de las Nieves
Haarspeldbochten paradijs bij Mogán
Mirador del Balcón
Kustweg GC-200
Lunchen in Artenara

Absolute topwegen:

GC-200
GC-605
GC-150
GC-210
GC-220

Uitgelichte stopplekken

GC-605

Word jij ook enthousiast van het woord ‘haarspelden’ en krijg je gelijk zin om de gashendel om te draaien? Dan is deze GC-605 bij Mogán echt perfect voor jou! Laat de weg een blijvende indruk op je maken en rijd hem desnoods talloze keren op en neer. Ook de wegen hier naar toe zijn al […]

Canary Ride

Het is niet onmogelijk om naar Gran Canaria te rijden op de motor. Maar, gemakkelijker is om een motor te huren aldaar. Scheelt je een hoop tijd. Canary Ride’s team staat klaar voor jouw onvergetelijke motorreis. Het verhuurbedrijf heeft een topvloot klaar staan met de nieuwste motoren voor elke rijder. Kleding huren is geen probleem, […]

Reviews over Motorparadijs Gran Canaria

1 review

5

Gran Canaria,
Is al een hele tijd geleden dat wij, mijn vrouw en ik op Gran Canaria zijn geweest.
Ik had in Nederland al via de computer een motor bij een Duits verhuur laten reserveren voor 10 dagen. We waren voor 17 dagen in december op het eiland. Het weer was super, lekker warm ideaal om motor te rijden,
Ik had een tip gekregen, als we zouden gaan rijden dan zouden we dat moeten doen tegen klok in. Waarom ?? omdat je dan het hele eiland in de volle zon en pracht kon bezien ! Wij hebben heel veel moois gezien van het eiland, kleine dorpjes,terrasjes mooie uitzichten en vergezichten.
De motor die we huurde was een BMW GS 1200 de ideale motor voor dit mooie eiland,
ik had die motor speciaal uitgekozen omdat ik al jaren op zoek was naar een fijne motor die goed was in wegligging en in passen rijden. Zodoende kon ik kennis maken met de GS motor èn ik kon goed uitproberen kwa wegligging of de motor wel voldeed.
Bij thuis komst heb ik gelijk een BMW GS 1200 Limited Edition gekocht.
De goede wegen en strak asfalt over het hele eiland, kleine weggetjes off-road alles is mogelijk op Gran canaria.
We hebben natuurlijk ook genoten van andere dingen op het eiland zoals, lekker zwemmen in zee en de zon aanbidden. Ik had met mijn vrouw afgesproken een dagje motor en dan weer een dagje andere dingen doen zoals, terrasjes pikken,shoppen en de markten afstruinen.
Tenslotte: we hebben beide genoten van al het moois op het eiland, hotel was prima met fijne zwembaden wat wil je nog meer.

Boxerjogs.

  • Mooi eiland
  • Goed weer
  • Lekker eten
  • Ga niet graag met vliegtuig !