Hoeveel rivieren krijgen we voor je in één route onder de 80KM in de omgeving van Hilversum, Amsterdam en Loosdrecht? Dat moet de uitdaging van deze nieuwe route van Motorrijders.nl zijn geweest. Veel! .. kan ik je vertellen. Maar oordeel vooral zelf.

Great! Perfect weer! Whaaah… Keuzes, keuzes. Wat trek ik aan op zo’n stralende dag en welke motor pak ik mee? Oh ja, ik heb een hagelnieuwe kledingset gescoord! Doorwaai én afritsbaar. Yes, dat wordt het! En welke motor? Enduro, naked of custom bike? Hmmm…Aangezien mijn vriendin en riders-buddy ook een Kawasaki Z rijdt kies ik ook voor de naked.

We spreken af in Naarden Vesting. Wij blijken een heuse toeristen attractie voor de dagjes mensen die deze interessante vestingstad in grote getale komen bezoeken. We lachen nog een paar keer vriendelijk naar de camera’s en maken ons los uit deze gekte.

Hebberig shoppen

We rijden meteen tegen het eerst POI van deze tour aan; Lifestyle Motowear, dé vintage style motorkleding winkel uit deze regio. Sfeervolle entourage, lekkere koffie én een terras aan het water. Shoppen….. De route is voor ons nu al geslaagd!

 

 

Tijd om dan echt de route te gaan rijden

Na een veel te gezellige stop gaan we nu dan echt aan de tour beginnen. Als je van water houdt en oog hebt voor details, kun je met deze route je hart helemaal ophalen. Overal waar je kijkt ontdek je mooie plaatjes. Via het idyllische Ankeveen, in gemeente Wijdemeren met al haar kleine ophaalbruggen, rijden we richting Nigtevecht. Op de provinciale weg kan ik de verleiding niet weerstaan om heel even dat gas uit te wringen. Siggy gedraag je! Sorry… dat lage heerlijke gebrom van de Z1000, ze vraagt er gewoon om!

Mooi én lekker

Over de fantastische kronkelroute langs de rivier de Vecht richting Nigtevecht neem je vanzelf gas terug. Wat is dit een andere wereld! Zo on-Nederlands of juist typisch Nederland? Je bent meteen helemaal weg uit de drukte van de randstad. Doe het wel rustig aan hier, er is veel begroeiing in het zomer seizoen dus weinig overzicht. En dan heb je nog de enthousiaste, rappe (race) fietsers met hun ‘korte’ bochten techniek die je hier wel wakker houdt.

Voor je het weet val je met je neus in de…. pompoenen. In alle soorten en maten. Helaas, onze motoren bieden geen kofferruimte voor kalebassen. We wachten tot 12 uur, maar het werd helaas geen koets, dus we rijden door.

Bocht na bocht

Via het Amsterdam Rijnkanaal, een rivier met overzichtelijke bochten en strak asfalt, kun je theoretisch even 5 minuten je wilde haren laten wapperen. Doen we niet natuurlijk…. (die zitten namelijk ingevlochten ;-). Bij Driemond is het de Weesperbrug over, linksaf naar de Gein-Noord. De route gaat kronkelend verder langs de rivier de Gein. Weer zo’n fantastische kleine kronkelweg. Wouw, dit is dus óók Amsterdam!

We doorkruisen Abcoude en komen via het Abcoudermeer terecht bij de rivier de Angstel. Na een uitdagende dijkweg met ver gezichten over de weilanden in de polder, doemt Restaurant de Voetangel op. Goeie timing, al dat kronkelen en bochtenwerk vergt veel van je concentratie vermogen.

We strijken neer op het ruime terras in Oudekerk aan de Amstel. Heel mooi gelegen, op een punt waar 3 rivieren samenkomen. In de verte zie je de skyline van Amsterdam Zuidoost liggen, maar hier waan je je in een oase van rust. Onze tip van de dag: de Flammkuchen of de Caeser Salade.

Flammkuchen

 

Ererondje van Rondehoep

Helemaal opgeladen gaan we weer op pad. Hier trakteert de route je op een soort riant ererondje door de polder van Rondehoep, langs de rivier de Waver en de Amstel. We wuiven nogmaals naar die fijne lunch plek en vervolgen de route. De Winkeldijk, langs rivier de Winkel, brengt ons weer terug in de bewoonde wereld van Abcoude.

Tijd om even op adem te komen van alle indrukken en je te concentreren op het rijden in plaats van sightseeing. Beetje gas erbij! Maar we zijn er gelukkig nog niet. We slingeren door, langs de rivier de Angstel naar Baambrugge.

Net voor Loenersloot kun je ervoor kiezen om nog even af te slaan voor een cultureel bezoek aan Kasteel Loenersloot. Opletten op de provinciale weg richting Vreeland anders sta je op de foto. Als je rechts kijkt, word je getrakteerd op de skyline van de eindeloze Loosdrechtse plassen!

Terug naar het begin punt van de route in ’s Graveland. Om onszelf én de portemonnee te beschermen nemen we net vóór de winkel afscheid van elkaar om onze weg naar huis te vervolgen.

Water, de rode draad van deze route

Al met al een zeer afwisselende route van totaal 73KM met verrassend weinig stoplichten. Je bent echt even helemaal weg uit de hectiek van de randstad. Wat een verademing! Vermijd in de zomer de zondagen om jezelf ook wat lol te gunnen.

Fijn ook, dat shop element. Wij hebben extreem lang over deze 2 uur durende route gedaan, maar wij zijn dan ook vrouwen. Neem het ons niet kwalijk. Geef ons winkels en we je hoort ons niet meer…

Aanrader!
Groet,

Uitgelichte stopplekken

Lifestyle Motowear

Goed geregeld! Een winkel waar je gratis én binnen kunt parkeren… Hier kan dat gewoon. Hou je van vintage style motorkleding dan wordt het shoppen. En anders duik je de gezellige koffie- en relaxhoek in met een terras aan het water.   Meer info ->>  

Restaurant de Voetangel

Onze suggestie voor Lunch of koffie stop is restaurant De Voetangel. Een pareltje in de polder tussen de dorpen Oudekerk aan de Amstel en Abcoude. Uitkijkend over 3 rivieren die hier samenkomen en de skyline van Amsterdam Zuidoost kan je hier even helemaal opladen en vergeet je de tijd. Onze lunch tip: de Caesar Salade […]

Reviews over De smalle dijken van Utrecht

5 reviews

Rustig uitwaaien

4

Dit was mijn eerste route via deze website, super enthousiast. bij mij in de buurt en toch op wegen gekomen waar ik niet eerder heb gereden. Het is wel echt een tour route dus voor de sportievere rijder zijn er veel smalle wegen, met blinde bochten dus goed opletten voor eventuele tegenliggers.

  • Wegen die je normaal niet vindt
  • afwisselt uitzicht
  • leuk terrasje onderweg
  • soms smalle weg of dijkjes oppassen met tegenliggers
  • niet voor de sportievere rijder