Aan te rijden vanuit zowel Zuid-Holland en Noord-Holland (draai de route gerust om) nemen we je mee op slechts een klein stukje van de langgerekte Hollandse kust. Met genoeg plekken om een terrasje te pakken is deze route ideaal op een zonnige dag!

Na een bak koffie en genietend van alle mooie spullen bij MKC Moto in Hazerswoude-Rijndijk stappen we op de motoren. Het industrieterrein snel achter ons latend rijden we richting het centrum van Leiden en haar mooie grachtjes(panden). Voor wie er echt een dagje uit van wilt maken, kan je natuurlijk eventjes van de route afwijken en in de dorpen gaan shoppen en spotten, maar wij rijden langs het gezellige centrum van Katwijk door naar Noordwijk.

Links en rechts zien we grote uitgestrekte velden, waar het in het voorjaar zo’n gekkenhuis is rondom de Keukenhof. De bollenvelden staan er nu maar wat kleurloos bij. Voor een kleurenexplosie moet je hier eens in april rijden, dan kijk je je ogen uit! Net als de vele toeristen trouwens. Tip, ga dan doordeweeks!

Lisse

We duiken een stuk de bossen in, waarnaast de duinen liggen. Zet je je vizier open, dan ruik je de bossen en de zee, heerlijke combinatie! Voor mij voelt het als een klein stukje Duitsland, maar hierna komen we al snel de grote velden weer tegen. Trek in een kop koffie of een goeie hap? Sla dan zeker Langevelderslag niet over om even te pauzeren. De weg hiernaartoe is ook een cadeautje met het gekronkel door de duinen. In het weekend kan het hier flink druk zijn, maar met de motor kan je altijd wel een plekje vinden. Jouw motor parkeer je makkelijk op de stoep aan weerszijden en daarna loop je naar boven om bij de luxere strandtenten te zitten, of richting het strand voor de koffietentjes.

Na een winderig kijkje op het strand van Langevelderslag stappen we weer op. Het zand in de laarzen komt later wel! Weer op de motor volgen we de borden Haarlem, waarna al snel de borden Zandvoort verschijnen. De weilanden en uitgestrekte uitzichten passeren ons. Met een waterig zonnetje op ons bol kijken we naar alle dure panden en vele opritten in Aerrrrdenhout (ja, die rrrrrrr’en hoor je hier uit te spreken). De weg vervolgt richting het strand van Zandvoort en een flinke windhoos komt los als we op de boulevard aankomen. Ook hier heb je een zeer ruime keus uit gezellige tentjes om wat te gaan drinken en/of te happen!

Een pauze en een visje later (Geef het door, eet haring van Floor!) rijden we de lange Zandvoortse boulevard af langs Bloemendaal aan Zee (voor wie van een hip feestje houd, this is the place) en komt de Zeeweg onder onze wielen, een heerlijke glad geasfalteerde weg die je wel een paar keer op en neer zou willen rijden. We passeren Bloemendaal zelf, komen puntje Haarlem Noord nog tegen en duiken Spaarnwoude in. Een groot natuurgebied tussen Haarlem en Amsterdam in.

Schiphol

In dit natuurgebied zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden. De weg naar de Haarlemse Waarderpolder (Lagedijk, sla hiervoor af op de Lageweg in Spaarndam) is er eentje met vele bochten die je met 50km/u heerlijk in stuurt. De originele route lijdt naar de McDonalds Schiphol Noord. Omdat wij nog even willen vliegtuigspotten pakken wij de dijk richting Hoofddorp en Schiphol. Je kunt op heel veel plekken de vliegtuigen letterlijk langs je zien zoeven, hier een aantal locaties:

  • Vijfhuizerweg langs de A5, verschillende spottersplekken
  • Kruising Hoofdweg oostzijde N520/Tweeduizend El thv. de Zwanenburgbaan
  • Schipholweg N232 thv de Polderbaan
  • De ventweg naast de Kruisweg N196 thv de Kaagbaan.

Aan jou dus hoe je deze route afsluit! Heel veel plezier en mooie kilometers.

Uitgelichte stopplekken

MKC Moto

Met vijf winkel in zowel Nederland als België kun je altijd terecht voor een lekker bak koffie en vergapen aan fijne motorgear. Ongeacht jouw stijl en ervaring hebben ze alle kleding én accessoires om je uitrusting compleet te maken. En met de Bikers Lounge ook nog eens een ideale plek om af te spreken voor […]

Het Broodthuis

Zoals de naam doet verwachten doen ze hier iets met brood. Veel brood en uiteraard ook onwijs lekker brood! De geijkte tosti’s staan op het menu, maar het broodje Geitenkaas is een regelrechte aanrader! Trek in een goede bak koffie?! Ook dan ben je aan het goede adres, met een punt appelgebak! Meer info!

Reviews over Aan de Noord-Hollandse kust

1 review

Let op: De kronkelweg bij langevelder slag in Noordwijkerhout is door de drukte in de weekenden gesloten voor publiek.

5

Let op: De kronkelweg bij langevelder slag in Noordwijkerhout is door de drukte in de weekenden gesloten voor publiek.