Na het ophalen van jouw huurmotor kan het plezier beginnen: rijden in een waar paradijs met ontelbaar verschillende landschappen. Adembenemend uitzicht op Tenerife? Check. Het hele jaar mooi weer? Check. Overheerlijk eten? Check. Soms een ietwat stevig windje? Ook check.

Elk type motorrijder kan op dit fantastische eiland zijn hart ophalen. Genoeg bochten om een week mee te kunnen vullen en elk soort landschap komt wel voorbij. Het asfalt is op vrijwel alle plekken recentelijk vernieuwd wat zeker bijdraagt aan het rijplezier. Bij de vele ‘miradors’ uitkijken over de valleien, bossen, bergen en stranden en tot slot genieten van de lokale keuken. Een perfecte mix van ingrediënten lijkt ons zo!

Wat ga je als eerst doen?

First things first, wil je er zelf heen rijden of huur je op het eiland een motor? Het eerste is zeker niet onmogelijk, maar kost wel veel tijd (en geld). Dus is het voordeliger om te huren aldaar. Een hotel vinden is zeker geen probleem, daar wemelt het ervan. Zo zijn er in Las Palmas zat opties te vinden. Maspalomas raden we af vanwege de toerischte aard (of je moet daar juist van houden) en centraal gelegen zijn er genoeg kleinere sfeervolle overnachtingen te boeken.

Vanaf de kust naar de centrale omgeving van Tejeda is het ongeveer een uur rijden. Iets om rekening mee te houden als je gaat zoeken naar een slaapplek. Verder is het belangrijk om te weten dat het in de wintertijd best kan afkoelen in de avond. De gemiddelde temperatuur overdag is dan 20 graden. Een extra (thermo) laagje meenemen kan dus geen kwaad wanneer je in deze periode afreist.

Elk kwartier een ander landschap

Dan minstens zo belangrijk, zo niet véél belangrijker: de wegen en natuurlijk alles wat daar mee te maken heeft. Zo ook de omgeving waar die wegen doorheen lopen. Want als je een beetje opgezocht hebt hoe Gran Canaria eruitziet dan word je al getrakteerd op de meest fantastische platen. En ja, die kloppen.

Het is een zeer bijzonder eiland met vele verschillende landschappen. Je zou bijna kunnen zeggen dat je elk kwartier door een andere setting rijdt. Het microklimaat draagt hier zeker aan bij. Aan de ene zijde van het eiland kan het strakblauw zijn, terwijl de andere kant volledig gehuld is in donkere wolken en een nat wegdek heeft. Dit heeft natuurlijk ook gewoon zijn charme, maar houd in gedachten dat het hier wel overwegend droog is.

Eigenlijk zijn alle hoofdwegen al verschrikkelijk mooi, maar laat de GC-1 liever zitten. Deze snelweg is de verbindingsweg tussen Maspalomas en Las Palmas en gewoon saai. Alles tussen het noordelijke Agaete en Teror en het zuidelijke Arteara is het bezoeken meer dan waard.

Geniet van de schoonheid

Centraal gelegen ligt Tejeda en vanaf daar kan je eigenlijk alle kanten op. De kleine, gezellige en toegankelijke dorpen aan de noord-oost zijde, de zandduinen en uitgestrekte wegen aan de zuidelijke kant of de indrukwekkende bergen en kust aan de westzijde.

Hoewel je het hele eiland in een dag of twee wel zou kunnen rondrijden, houd je dan weinig ruimte over om echt te genieten van de schoonheid hier. En dat is nou net waarvoor je hierheen gaat toch? Gelukkig zijn er meer dan 100 miradors (uitkijkpunten), dus waar je ook gaat, er is altijd een mooi plekje om te stoppen.

Van regenboog rotsen naar krappe haarspelden

De hoogtepunten van het eiland noemen is niet gemakkelijk, maar tussen de vanzelfsprekende en eerdergenoemde bezienswaardigheden gaan we proberen toch een aantal parels uit te lichten. Te beginnen bij de haarspelden van Mogán op de GC-605. De tientallen (haarspeld)bochten zullen gegarandeerd indruk maken wanneer je deze vanaf de top aanschouwt. De wegen ernaartoe zijn verrassend, omvatten een hoop slingerwegen en een aantal verborgen wateren.

De GC-200 is een van die wegen. Deze loopt helemaal door naar de westkust, waarbij je het landschap wederom ziet veranderen. Je passeert ‘Los Azulejos De Veneguera’, ook wel ‘Rainbow Rocks’ genoemd en daarna zak je langzaamaan af naar de kust. Daar aangekomen en net voorbij het dorpje El Cruce volg je de GC-200 naar boven, richting Mirador del Balcón. Al snel snap je waar ook deze naam vandaan komt.

Dit uitkijkpunt hangt over een torenhoge klif heen met de bijnaam ‘de staart van de draak’ vanwege de puntige bergtoppen. Ga je boven bij de haarspeldbochten van Mogán de andere kant op, richting de zuidkust, dan kom je een bijzonder stukje weg tegen tussen de GC-605 en de GC-505.

Het is zeker niet een van de best geasfalteerde wegen op het eiland, maar wat het mist in kwaliteit, maakt het goed in rijplezier! Redelijk onbekend, maar absoluut de moeite waard om mee te pakken. Laat de foto’s vooral voor zich spreken.

Uitgelichte hoogtepunten

GC-605

Word jij ook enthousiast van het woord ‘haarspelden’ en krijg je gelijk zin om de gashendel om te draaien? Dan is deze GC-605 bij Mogán echt perfect voor jou! Laat de weg een blijvende indruk op je maken en rijd hem desnoods talloze keren op en neer. Ook de wegen hier naar toe zijn al […]

Canary Ride

Het is niet onmogelijk om naar Gran Canaria te rijden op de motor. Maar, gemakkelijker is om een motor te huren aldaar. Scheelt je een hoop tijd. Canary Ride’s team staat klaar voor jouw onvergetelijke motorreis. Het verhuurbedrijf heeft een topvloot klaar staan met de nieuwste motoren voor elke rijder. Kleding huren is geen probleem, […]

Reviews over Gran Canaria

0 reviews