Welkom op Fuerteventura. Een walhalla voor alle watersporters die de wind gebruiken als krachtbron en strandgangers die strijden om een plekje in de luwte. Een winterstop kennen ze hier niet. Hooguit een zomerstop als het echt te warm is om te rijden.

Zin om eens wat anders te doen dan wintersport? Pak dan eens de motor op één van de Canarische eilanden! Vanaf Schiphol vlieg je in zo’n 4,5 uur naar dit zonovergoten eiland. En met een gemiddelde temperatuur van 19 graden in de wintermaanden is het goed vertoeven. Neem wel warme kleding mee voor de avonden. Dan koelt het wel flink af.

Mogelijkheden om te overnachten zijn er meer dan zat. De keuze is reuze als het gaat om all-inclusive resorts en sfeervolle kleine hotels. Corralejo en Puerto del Rosario zijn de twee grotere en drukkere plaatsen. Voor meer rust en minder toerisme kies je beter  voor de kleinere dorpjes.

Fuerteventura

Hoe krijg je de motor daar?

Dit kan op de makkelijke of moeilijke manier. Wil je echt met je eigen motor rijden? Neem  dan vanaf Spanje de veerboot. Prijstechnisch is dit niet voordelig. Een motor huren is interessanter en voordeliger. Het eiland is ook niet dusdanig groot dat je hier twee weken kunt vertoeven. Met 3-4 dagen heb je het meeste wel gezien. Maar wat je ziet, is dan ook wel erg mooi!

Glooiende heuvels

Op Fuerteventura waait het vaak. Heel vaak. Op grote delen van het eiland heb je er geen last van. Rij je in de luwte van de heuvels, dan is er niets aan de hand. Aan de kust of op de vlaktes in het noorden kan het er wel wat stevig aan toe gaan. Deze wind heeft het landschap in miljoenen jaren dusdanig ‘vlak’ geschuurd dat er een schitterend reliëf is ontstaan tussen de heuvels in het Rural Park Betancuria. Tijdens de zonsop- en ondergang strijkt het licht over deze glooiingen en nemen de schaduwpartijen deel aan een uitzicht dat je niet snel vergeet. Ruige bergtoppen vind je op dit eiland ook niet.Door de wind zijn ook deze voornamelijk gladgestreken en afgeschuurd.

Fuerteventura - Heuvels

Genieten van de Spaanse keuken

De Spaanse keuken is gevarieerd. In de toeristische steden kun je makkelijk terecht voor ‘Friet van Piet‘, maar een goed stuk vlees of voor de vegetarische rijder is er ook in het binnenland voldoende te vinden. Vis staat overal op het menu. Dus deze lekkernijen komen ook goed aan bod.

Grijze grond, zwart asfalt

Groen is er niet veel op Fuerteventura. Hier en daar Aloë Vera plantages en een verdwaalde oase, maar daar blijft het wel bij. Zwart is de kleur van het asfalt. En dat ligt er overal meer dan prima bij! Putten en gaten kom je nauwelijks tegen. Er is tenslotte geen winter die het wegdek kapot kan maken. Enkel kleine binnenwegen zijn van slechtere staat waardoor de snelheid omlaag moet.

Waar je zeker wel rekening mee moet houden, zijn de wind en stenen langs de weg. Er is altijd een kans dat er zand of een steentje op de weg ligt. Houd hier rekening mee!

Fuerteventura - weilanden

Zanderige plek

Naast het Rural Park Betancuria is ook het Nationaal Park Corralejo een aanrader om te bezoeken. Een gebied van 24km2 is hier voorzien van zandduinen waardoor je het gevoel hebt dat er elk moment een Dakar-motor voorbij komt scheuren. Zandduinen zover het oog kan rijken. Zandstranden tevens ook, maar dan aan de andere kant van de weg.

Gereden: de Kawasaki Versys 1000 SE

Wij reden met de Kawasaki Versys 1000 SE op het zonnige Fuerteventura & Lanzarote. Meer info over de Versys 1000 SE, mooie foto’s én een toffe video vind je hier: Kawasaki Versys 1000 SE

Reisinformatie

Grootte gebied: 1.658km2
Moeilijkheidsgraad: beginner tot expert
Beste reisperiode: herfst, winter & lente
Hoogte: Pico de la Zarza (807 m)
Must see: Nationale parken van Betancuria  & Corralejo enoude hoofdstad Betancuria.

Uitgelichte hoogtepunten

Hotel Casa Princess – Arminda

Op Fuerteventura overnachten in een sfeervol hotel, dan zit je bij Casa Prinsess Arminda direct goed. Geen betonnen gangen of ongezellige kamers, maar wandelend naar de gezellige ontbijtkamer onder de palmbomen. De buitenbar is ook een aanrader om een avondje te vertoeven na een volle dag rijden. Gelegen in de voormalige hoofdstad Betancuria loop je […]

Motorverhuur – Fuerteventura

Naar Fuerteventura rij je niet zomaar. Het is mogelijk om een veerboot vanuit Spanje te pakken. Tijdrovend en prijzig, vliegen en huren is een beter alternatief. Op Fuerteventura vind je twee verhuurbedrijven. Beide bieden de mogelijkheid om kleding te huren, maar eigen motorkleding meenemen kan ook erg makkelijk in het vliegtuig. Meer info vind je […]

Reviews over Fuerteventura

0 reviews