In het voetspoor van de Nederlandse kolonisten rijd je vanuit New York de nieuwe wereld in.

New York City is het logische startpunt van een trip langs de Eastcoast en door het achterland. New York moet je gezien hebben. Neem de paar dagen de tijd en verken de stad. Absolute must sees zijn het Vrijheidsbeeld, Central park, De Freedom Tower met Ground Zero, Fifth Avenue, de Brooklyn Bridge, China Town, Little Italy en de High Line. Op het zuidelijkste puntje van Manhattan lag ooit Nieuw-Amsterdam. Hiervandaan trokken de kolonisten het land in. Volg hun spoor en ontdek de nieuwe wereld!

Het oudste stukje Amerika

In het noordoosten begon Amerika. In de 17e eeuw vestigden de eerste kolonisten zich buiten Nieuw-Amsterdam. Zo vind je in het plaatsje Sleepy Hollow – een paar mijl net noorden van New York City – de Old Dutch Church. De Nederlandse Hervormde Kerk werd gebouwd door grootgrondbezitter Frederick Philipse. In de toren hangt nog steeds de originele, in Nederland gegoten, klok uit 1685. Ook historisch verantwoord: in Cape Code staat het Pilgrim Monument, ter herinnering van de Engelse Pilgrim Fathers die hier in 1620 voet aan land zetten.

Zand, zee en wijn

Onze voorouders noemden het ’T Lange Eylandt’ en bouwden er landhuizen, dorpen en forten. Long Island rijd je vanuit New York makkelijk binnen. Verder naar het noorden maakt de stad plaats voor de grote huizen van de rijke New Yorkers. En… voor de wijngaarden. Long Island ligt zuidelijker dan Rome en dus doen de druiven het hier best goed. In het najaar zijn er volop wine tastings bij de wijnhuizen. Maar neem dan wel de taxi.

De Niagara Falls

Een donderend geraas en wolken waterdruppels in je gezicht. De Niagara Falls staan ergens bovenaan het lijstje van de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie exemplaren: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Het verval van gemiddeld 60 meter is niet zo heel indrukwekkend, maar de totale breedte en de enorme hoeveelheid water maken ze tot een spektakel. Je ziet de watervallen het beste van de Canadese kant, dus even de brug oversteken voor een leuke foto.

The Sound Of Music

Ken je nog de Familie Von Trapp uit de Sound Of Music? Ze hebben echt bestaan. Kort voor de Tweede Wereldoorlog vluchtten ze naar Amerika en vestigden zich in de groene bergen van Stowe, Vermont. Het uitzicht deed de familie aan Oostenrijk denken. Ze bouwden er ook een echt Oostenrijks hotel: De Von Trapp Family Lodge. Georg en Maria liggen er in de tijd begraven. Vlakbij de Family Lodge passeer je de oude Ben&Jerry’s ijsfabriek. Een prima plek voor een rondleiding en een koude snack.

Overnachtingstips

Volop hotels te vinden via Booking.com. Of huur iets via AirBnB. Het aanbod is enorm.

Reisinformatie

Grootte gebied: vijf staten, da’s best groot.
Moeilijkheidsgraad: goed te doen voor iedereen.
Beste reisperiode: voorjaar – zomer – herfst
Hoogte: 0 – 750 meter
Must see: New York, Cape Cod, Niagara Falls.

Provincetown

Von Trapp Lodge

Uitgelichte hoogtepunten

Ben & Jerry’s Factory

Vermont’s Finest Icecream. Inmiddels kennen we allemaal B&J in Nederland. Het verhaal begon echter tussen de koeien van Vermont. De factory tour is leuk om even te doen. Het ijs smaakt natuurlijk prima. Buiten op het terrein ligt de Flavour Graveyard, met alle smaken die het niet gehaald hebben.

Von Trapp Family Lodge

Je waant je even in Oostenrijk als je tegenover de Von Trapp Family Lodge staat. De buitenkant is Oostenrijks, de binnenkant is Oostenrijks, het menu en het bier ook. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de bergen van Vermont. Het hotel is niet goedkoop, maar onder het dikke Oostenrijkse dekbed slaap je […]

Reviews over Amerika – Up the Eastcoast

1 review

Verslavend

5

2001 m'n ST1100 meegenomen goedkoper dan huren voor 6 weken.Spullen in de koffers en gaan. oa dag zeggen tegen Elvis, laatste dinsdagmorgen op weg om het Witte huis te zien, nooit aangekomen 9/11 . usa trekt, 2005 bij Seattle een ST gekocht en tijdens meerdere vakanties ruim 50000 mijl gereden, gaan 2024 weer.