Beste reisperiode:

Zomer en begin van de herfst.

Reispapieren:

Paspoort of identiteitskaart.

Verkeer:

In Noorwegen varieert de maximumsnelheid op de autosnelweg van 90 tot 110 km/h. Op autowegen is de maximumsnelheid 90 tot 100 km/h. Buiten de bebouwde kom 80 km/h en binnen de bebouwde kom 50 km/h. Blijf altijd op de verkeersborden kijken, er kunnen afwijkende snelheden aangegeven worden. Let er op dat tol geheven kan worden voor bruggen, tunnels en wegen.  Bron: ANWB.nl

De wegen:

De wegen in Noorwegen zijn van goede kwaliteit en voor ons als Nederlanders zeer rustig. Onderschat de afstanden niet en houd je concentratie erbij vooral wanneer je door de bergen en fjorden rijdt. Vergeet zeker ook niet te genieten van alle mooie uitzichten.

Het weer:

Noorwegen kent vijf verschillende klimaten. Over het algemeen is het in het zuiden van Noorwegen in de zomer en in de winter warmer dan in het Noorden. Daar kunnen in de winter grote temperatuurschommelingen plaatsvinden tot zelfs min 40 graden!

Overnachten:

Noorwegen kent allerlei soorten accommodaties. Zeker weten dat er voor ieder wat wils tussen zit. Wil je een compleet overzicht? Kijk op VisitNorway.

Reisadvies:

Er geldt geen bijzonder reisadvies voor Noorwegen!

Munt:

Euro.

Info:

2 reisgebieden voor Noorwegen