Dichtbij huis of juist wat verder weg? Zin in een landelijke omgeving of juist de stad? Kies de route die bij je past!

12 sub-gebieden in Nederland

Drenthe

Drenthe is de provincie met de meeste motorrijders van Nederland! De rust en de ruimte zorgen ervoor dat er als motorrijder ook altijd wel een leuk en rustig weggetje te vinden is. Rij bijvoorbeeld langs de Drentsche Aa of bezoek de Drentse hunebedden of veengronden en geniet van alle gave motorwegen!

Flevoland

Flevoland staat bekend om zijn rechte en strakke wegen, maar vooral ook om zijn dijken. Tour lekker met de motor over de Houtribdijk met aan de rechterhand het IJsselmeer en de linkerkant het Markermeer. Of andersom! Het is natuurlijk maar net welke kant je op gaat!

Friesland

Friesland staat natuurlijk bekend om zijn Elfstedentocht. Leuk voor schaatsers, maar Friesland is meer dan dat. Het gevarieerde landschap zorgt ervoor dat je het ene moment tussen de polders rijdt en het andere moment vol op de rem moet, omdat je anders zo de Waddenzee in rijdt!

Gelderland

Gelderland is met 5.136,51 km² de grootste provincie van Nederland. De dijken langs de rivieren, oude handelssteden zoals Zutphen en Doesburg, de bosweggetjes op de Veluwe en de rust van de Achterhoek zorgen ervoor dat elke motorrijder hier zijn plek kan vinden!

Groningen

Rij van noord naar zuid, van oost naar west en geniet van de mooie coulisselandschappen. Doorkruis daarbij de Groninger Veenkoloniën of bezoek het hoogste punt van Groningen, de Hasseberg, op (schrik niet) 14.2 meter boven NAP! Breng ook zeker een bezoek aan de stad Groningen zelf.

Limburg

Wie van vlakke wegen houdt is in het noorden en midden van Limburg goed op zijn plek. Ben je meer van de hoogtemeters? Bezoek dan het Drielandenpunt in Vaals, rij over de mooiste wegen naar Gulpen en Valkenburg en eindig op het terras in de Bourgondische stad Maastricht!

Noord-Brabant

Hop in Noord-Brabant van stad naar stad en zoek tussendoor de rust op in de Biesbosch, de Grote Peel of de Loonse en Drunense Duinen. Vergeet tussendoor vooral niet te genieten van Brabantse gastvrijheid in de vele restaurantjes en cafeetjes!

Noord-Holland

Noord-Holland laat je niet vervelen. Tour door de polders tussen de molens door om daarna de zeelucht van Zandvoort op te snuiven onder het genot van een vers gevangen visje. Of hang de ultieme toerist uit in Volendam en rij over de dijken langs het Markermeer.

Overijssel

Rij met de motor door de pittoreske Hanzesteden die Overijssel te bieden heeft, parkeer de motor en pak een terrasje met een stukje Deventer Koek. Hou je meer van de rust? Deze kun je vinden met een rondje op de Sallandse Heuvelrug of een rondje door Twente. Alles onder het motto: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

Utrecht

Utrecht is dan wel de kleinste provincie van Nederland, maar zeker niet de saaiste provincie voor ons als motorrijder. Rij over de vele gave dijkweggetjes die Utrecht rijk is, pak de bosrijke wegen bij de Utrechtse Heuvelrug of oefen je stuur- en bochtenwerk in de binnenstad van Utrecht!

Zeeland

Houd jij van water en ben jij niet bang voor de wind? Dan is Zeeland een heerlijke provincie om met de motor te verkennen! Hop met de motor van het ene schiereiland naar het andere schiereiland. Sla daarbij de Oosterscheldekering zeker niet over en eet heerlijke Zeeuwse Mosselen om de honger te stillen!

Zuid-Holland

Rij in Zuid-Holland van landschap naar landschap. Pak in de bollenstreek de binnendoor wegen van plaats naar plaats en rij zo tussen alle kassen en bollenvelden door! Geniet in het oosten van de uitgestrekte polders en de groene omgeving. Sluit een dag vol motorrijden af bij een van de vele strandtentjes die de kust rijk is!