Beste reisperiode:

Zelfde als in Nederland: lente, zomer en herfst.

Reispapieren:

Paspoort of identiteitskaart.

Verkeer:

Maximum snelheid 50/90/130 km/h. Bij regen mag er niet harder gereden worden dan 110 km/h. Op bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Dimlicht overdag is verplicht. Luxemburg is ook een doorreisland naar Frankrijk, daardoor kunnen er in de zomervakantieperiode op de hoofdwegen vooral op vrijdagmiddagen/-avonden en zaterdagen af en toe files voorkomen.

Wegen:

De meeste (tolvrije!) snelwegen liggen in het zuiden, maar die kan je net zo goed vermijden, want Luxemburg kent door het hele land een uitstekend wegennet. Maar let wel op: het groothertogdom mag dan na Qatar het rijkste land ter wereld zijn, dat is aan de bewegwijzering niet te merken. De verkeersborden zijn vaak een mix van Frans, Duits en Luxemburgs en de samenhang is regelmatig ver te zoeken; met name wegnummers willen nog weleens ontbreken. Maar een stukje omrijden is zeker geen straf, want de slingerwegen door de heuvels met bossen, wijngaarden en rotsen zijn prachtig.

Het weer:

Het lijkt met het gematigde zeeklimaat erg op dat van Nederland. Alleen koelt het er ’s nachts iets meer af doordat het warme water van de Noordzee wat verder weg ligt.

Overnachten:

In Luxemburg vind je erg veel (motorvriendelijke) hotels en campings. En je hoeft niet bang te zijn voor massa’s toeristen, want in Luxemburg kom je voor de natuur en je rust.

Reisadvies:

Voor Luxemburg gelden geen speciale waarschuwingen.

Munt:

Euro

Info:

1 reisgebied voor Luxemburg