Beste reisperiode:

Zomer en begin van de herfst.

Reispapieren:

Paspoort of identiteitskaart.

Verkeer:

Maximum snelheid: 50/100 km/h

  • Op smalle wegen heeft bij het uitwijken het zwaardere voertuig (bijvoorbeeld een vrachtwagen) voorrang op het lichtere voertuig (bijvoorbeeld een personenauto). Bij gelijkwaardige voertuigen moet het voertuig uitwijken dat zich het dichtst bij een uitwijkplaats bevindt.
  • Op smalle bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer, tenzij het stijgende voertuig zich dicht bij een uitwijkplaats bevindt. Een postauto heeft altijd voorrang.
  • In Italië zijn de straffen op het overtreden van verkeersregels voor motorrijders erg streng (om het aantal ongelukken met motoren terug te dringen). Relatief lichte overtredingen, zoals het dragen van een verkeerde helm, kunnen al leiden tot hoge boetes of inbeslagname van de motor.
    Bron: ANWB.nl

De wegen:

Italië kent veel verschillende soorten wegbeheerders, waardoor je vaak met wisselende verkeersregels te maken hebt. Let goed op de borden en je hebt geen probleem. Op veelal de grote hoofdwegen kan het zo zijn dat tol geheven wordt. De wegen zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Hoe zuidelijker je komt, hoe meer de kwaliteit van de wegen afneemt.

Het weer:

In Italië komen drie verschillende klimaten voor. Het noorden kent het zeeklimaat dat gekenmerkt wordt door milde winters en geen extreem hete zomer, het hele jaar door kan neerslag vallen. Centraal en zuid Italië kent het mediterrane klimaat dat bekend staat om zijn warme droge zomers en milde winters. Het meest noordelijke deel, Alpenregio, kent zowel een hooggebergteklimaat en een overgangsklimaat.

Overnachten:

Italië is het hele jaar door toeristisch, met name in de zomer en de Alpen daarbij ook in de winterperiode. Neem het zekere voor het onzekere en boek in het hoogseizoen je accommodatie van te voren.

Reisadvies:

Er geldt vanuit de overheid geen speciaal reisadvies voor Italië!

Munt:

Euro.

Info:

1 sub-gebied in Italië