Beste reisperiode:

Zomer en begin van de herfst.

Reispapieren:

Paspoort of identiteitskaart.

Verkeer:

IJsland kent geen autosnelwegen. Op geasfalteerde wegen buiten de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 90 km/h. Op grind wegen buiten de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 80 km/h en moet snelheid geminderd worden bij een tegenligger om opspannend grind te voorkomen. Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km/h. Het is verboden om tussen files door te rijden (wellicht zul je hier in IJsland ook niet veel last van hebben). Bron: ANWB.nl

De wegen:

Geasfalteerde wegen zijn in IJsland van goede kwaliteit. Helaas zijn deze wegen niet door het hele land te vinden. Vaak zijn er grindwegen aangelegd. Deze wegen zijn zeker niet van slechte kwaliteit, maar als motorrijder is het extra belangrijk om de aandacht erbij te houden.

Het weer:

IJsland kent een koud zeeklimaat overgaande in een toendraklimaat. De winters zijn aan de koele kant en ook de zomers zijn koel. Het weer kan erg onstuimig zijn combinaties van regen en/of sneeuw met harde wind komen regelmatig voor.

Overnachten:

IJsland is erg dunbevolkt en daardoor zijn er in verhouding ook minder accommodaties. Maar maak je niet druk, er is alsnog voldoende aanbod. Het is wel aanbevolen om je reis van te voren te plannen en boeken.

Reisadvies:

Je kunt zonder zorgen naar IJsland afreizen. Er geldt geen bijzonder reisadvies.

Munt:

IJslandse kroon. Kijk hier voor de actuele wisselkoers.

Info:

1 reisgebied voor IJsland