Beste reisperiode:

Van de lente tot de herfst

Reispapieren:

Paspoort of identiteitskaart.

Verkeer:

In Groot-Brittannië wordt er links gereden! Dit is in het begin even lastig, maar als je aan land komt wordt je er meerdere keren op gewezen met grote borden dat je links aan moet houden. Op zich is het even wennen en gaat het daarna prima, maar houdt er rekening mee dat als je geen verkeer op je pad hebt en na een tijdje op een tegenligger stuit je wel aan de goede kant van weg gaat rijden!

Maximum snelheden:

48km/u (30mph)
96km/u (60mph)
112km/u (70mph)

Het is toegestaan om in een file tussen de rijen stilstaande of langzaam rijdende auto's door te rijden, mits andere verkeersdeelnemers niet in gevaar worden gebracht.

De wegen:

De kwaliteit van het wegennetwerk varieert per regio en opletten is dan ook het advies. Het asfalt kan er schitterend strak bij liggen, maar na een afslag kun je zomaar op een weg komen welke vol met putten en reparaties zit. Hou hier zeker rekening mee en vraag eventueel advies naar mooie wegen bij een local om zeker te zijn voor goede wegen.

Het weer:

Engeland heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Het heeft de reputatie dat er veel regen valt maar dat verschilt erg per regio. Schotland en het in het westen gelegen Wales zijn aanzienlijk natter dan de overige delen van Groot-Brittannië. Het zuidoosten daarentegen van Engeland is gemiddeld zelfs droger dan Nederland. Sommige stukken van Essex, Kent en Cambridgeshire blijven zelfs onder de grens van vijfhonderd millimeter steken waarmee deze gebieden zich wat betreft neerslaghoeveelheden kunnen meten met de Franse Rivièra.

Overnachten:

In Groot-Brittannië zijn overal wel kleine Bed & Breakfests te vinden, te zien aan de kleine bordjes langs de weg bij de huizen. Wil je van tevoren alvast een route plannen en kijken waar je wilt slapen, dan kun je hier een opsomming vinden van overnachtingsplekken per regio.

Munt:

Pond (omrekenen kan hier)

Info:

2 sub-gebieden in Groot-Brittannië