Beste reisperiode:

Voorjaar, Zomer, Najaar

Reispapieren:

Paspoort of identiteitskaart.

Verkeer:

De maximumsnelheid op autosnelwegen in zowel Vlaanderen als Wallonië is 120 km/h. Let op: buiten de bebouwde kom is de maximumsnelheid in Vlaanderen 70 km/h en in Wallonië 90 km/h. Binnen de bebouwde kom is dit 50 km/h en in een woonwijk 20 km/h. Let goed op de verkeersborden om je heen! Bron: ANWB.nl 

De wegen:

We grappen er als Nederlanders vaak over dat de wegen in België zo slecht zijn. En we geven toe, de wegen in België zijn inderdaad niet zo strak en mooi als in Nederland. Toch zijn onze zuiderburen de laatste jaren hard bezig met grootschalig onderhoud en zijn de wegen prima begaanbaar voor ons als motorrijder. Natuurlijk wel altijd je concentratie erbij houden!

Het weer:

Het weer in België verschilt weinig dan het weer in Nederland. Wees dus voorbereid dat je af en toe een bui over je heen kunt krijgen en dat je kort daarna zo weer lekker in het zonnetje rijdt. Let er wel op dat de wegen dat verraderlijk glad kunnen zijn.

Overnachten:

MotoShare heeft de beste motorhotels op een rijtje gezet! Genoeg leuke hotels om verhalen en ervaringen met andere motorrijders te delen.

Reisadvies:

Er is geen bijzonder reisadvies voor België

Munt:

Euro.

Info:

2 sub-gebieden in België